Aandacht voor details

ambachtelijk timmerwerk

Orgelbouw

 

 

Naast mijn werk als meubelmaker ben ik ook werkzaam in de orgelbouw. inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring en ben ik in veel Europese landen werkzaam geweest. Mijn expertise bestaat uit het onderhouden, stemmen en intoneren, overplaatsen en nieuwbouw van orgels. Door jarenlange ervaring heb ik een eigen visie ontwikkeld wat betreft klankconcept voor de orgels die gebruikt worden voor erediensten met samenzang.

Sinds zomer 2018 zijn we toegetreden tot de directie van de Firma Consultare Orgelbouw&Adviesbureau. Vanaf bovengenoemd jaar zullen daarom al onze orgelbouw werkzaamheden onder de naam Consultare Orgelbouw&Adviesbureau uitgevoerd worden. Voor onze bestaande klanten veranderd er niets qua werkwijze die ze van mij gewend zijn, alleen de naam veranderd. Voor informatie aangaande onze activiteiten in de orgelbouw verwijzen we u naar onze Consultare Orgelbouw&Adviesbureau website: consultare-organ.com 

 

Momenteel zijn we bezig met de bouw van een nieuw orgel van ongeveer 30 stemmen. Het gaat hierbij om een uniek leerproject wat we opgestart hebben voor onze stagiaires van het Hout en Meubilerings College (HMC) Rotterdam-Amsterdam en andere aanverwante vakscholen. De Notenhouten onderkast  staat inmiddels opgesteld in ons atelier. Het gehele binnenwerk word gemaakt uit Amerikaans Kersenhout. Van het binnenwerk is de Recit windlade gereed. Ook de balg voor het Recit is inmiddels gereed. Op naar de volgende onderdelen die gemaakt zullen gaan worden door onze enthousiaste stagiare's.

In mei 2017 zijn wij gestart met het restaureren cq vernieuwen van een Verschueren orgel met een historische kast van de beroemde orgelmaker Knipscheer uit 1818. Deze hopen wij  eind 2019 gereed te hebben staan in ons atelier. 

De dispositie is:

Hoofdwerk:

Bourdon 16 vt disc, Prestant 8 vt, Roerfluit 8 vt, Octaaf 4 vt, Koppelfluit 4 vt, Octaaf 2 vt, Mixtuur 3-4 st, Trompet 8 vt.

Zwelwerk:

Holpijp 8vt, Viola di Gamba 8vt, Vox-Celeste 8 vt, Roerfluit 4vt, Gemshoorn 2 vt,            Nasard 2 2/3 vt, Terts 1 3/5 vt, Basson-Hobo 8 vt.

Pedaal:

Subbas 16 vt, Baarpijp 8 vt, Prestant4 vt, Bazuin 16 vt

Koppels:

HW-ZW, PED-HW, PED-ZW, Trem-ZW

Prijs op aanvraag

Onze klantenkring groeit nog steeds wat betreft stemwerk en het jaarlijks onderhoud. Dit komt mede door ons scherpe uurtarief. Ook berekenen wij binnen een straal van 40 km geen voorrijkosten.

Wij denken, uiteraard vrijblijvend, graag met u mee! Ook voor het zoeken van een 2e hands kerkorgel bent u bij ons aan het goede adres. Desgewenst kunnen wij u ook in contact brengen met onze referentieadressen.