Aandacht voor details

ambachtelijk timmerwerk

Orgelbouw

Naast mijn werk als meubelmaker ben ik ook werkzaam in de orgelbouw. inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring en ben ik in veel Europese landen werkzaam geweest. Mijn expertise bestaat uit het onderhouden, stemmen en intoneren, overplaatsen en nieuwbouw van orgels. Door jarenlange ervaring heb ik een eigen visie ontwikkeld wat betreft klankconcept voor de orgels die gebruikt worden voor erediensten met samenzang.

Momenteel zijn we bezig met de bouw van een nieuw orgel van ongeveer 30 stemmen. Het gaat hierbij om een uniek leerproject wat we opgestart hebben voor onze stagiaires van het Hout en Meubilerings College (HMC) Rotterdam-Amsterdam en andere aanverwante vakscholen. De Notenhouten onderkast  staat inmiddels opgesteld in ons atelier. Het gehele binnenwerk word gemaakt uit Amerikaans Kersenhout. Van het binnenwerk is de Recit windlade gereed. Onze huidige stagaire (febr 2018) zal in zijn periode een Balg gaan maken voor het Recit.

In mei 2017 zijn wij gestart met het restaureren cq vernieuwen van een Verschueren orgel met een historische kast van de beroemde orgelmaker Knipscheer uit 1818. Deze hopen wij oktober 2018 gereed te hebben staan in ons atelier. 

De dispositie is:

Hoofdwerk:

Bourdon 16 vt disc, Prestant 8 vt, Roerfluit 8 vt, Octaaf 4 vt, Koppelfluit 4 vt, Octaaf 2 vt, Mixtuur 3-4 st, Trompet 8 vt.

Zwelwerk:

Holpijp 8vt, Viola di Gamba 8vt, Vox-Celeste 8 vt, Roerfluit 4vt, Gemshoorn 2 vt,            Nasard 2 2/3 vt, Terts 1 3/5 vt, Basson-Hobo 8 vt.

Pedaal:

Subbas 16 vt, Baarpijp 8 vt, Prestant4 vt, Bazuin 16 vt

Koppels:

HW-ZW, PED-HW, PED-ZW, Trem-ZW

Prijs op aanvraag

Onze klantenkring groeit nog steeds wat betreft stemwerk en het jaarlijks onderhoud. Dit komt mede door ons scherpe uurtarief. Ook berekenen wij binnen een straal van 40 km geen voorrijkosten.

Wij denken, uiteraard vrijblijvend, graag met u mee! Ook voor het zoeken van een 2e hands kerkorgel bent u bij ons aan het goede adres. Desgewenst kunnen wij u ook in contact brengen met onze referentieadressen.